Dags att fixa köket

publicerat i
Mitt kök är ju de fulaste köket som någonsin har funnits. Och i många år har jag gått runt och tänkt att de måste ändras. Men det tar tid och det är mycket pengar som ska läggas ner så jag har ju dragit ut på tiden. Till sist kände jag bara "näää, nu får det fan hända något".
 
Och nu är karusellen igång, samtal hit och dit och möten hit och dit. Det är mycket man ska tänka på och när man är ett kontrollfreak som jag är så kan det vara väldigt påfrestande med allt detta ju för att jag kan INGENTING om dessa saker.
Men hantverkaren jag har fått fatt i är lugn som en filbunke och det smittar faktiskt av sig.
Ikea ska snart besökas för andra gången för att finslipa på ritningarna sen dröjer det inte länge fören vi är igång och då finns det ingen återvändo.
 
Spännande som sören och jag längtar till att få se hur mitt nya kök kommer att se ut.
 
Någon mer som har några projekt igång på hemmaplan?
Ha en fin kväll!

...

publicerat i
Gjorde detta när jag var ute på en av mina tanke rundor för någon sommar sedan. Texten håller än, det är ju faktiskt kärlek som är de viktigaste inte bara till en partner utan familj, vänner, idrott, dig själv, naturen och livet. Finns det ingen kärlek är det bara att gå vidare till du känner de❤

Mangokärna

publicerat i
Jag fick ett ryck där när klockan slog 2018 och helt plötsligt hade jag blivit intresserad av att så en massa saker.
Och då självklart utav saker som jag hade hemma. Mangon var nog mitt första projekt och nu har den blivit lite mer än 2 månader och den växr så det knackar. Jag är himla stolt över den och behandlar den som en liten prinsessa.
 
 
Mangis heter denna snygging.
 
Mangon är ju himla lätt att odla (vad jag vet än så länge)
Ta bort allt kött på mangokärnan och så dela den så du kommer in till den innersta kärnan. Plantera den i jord och var noga med att vattna den, sätt en plastpåse över den första tiden så att det blir lite växthus över den.. Jag sprutade vatten på den en gång på morgonen och en gång på kvällen och när det hade gått några dagar så hällde jag riktligt med vatten i jorden en gång. Efter det har jag fortsatt med att spruta vatten två gånger om dagen och den är hur nöjd som helst.
Och självklart ska du plantera om den när den behöver större utrymme.
Jätte kul och lätt.
Prova ni också.
 
God plantering!
 
 

</div