Hej alla fina ni.
Jag är inte ungrare men min syster var till hälften ungrare (då vi inte hade samma pappa). Med andra ord så lärde min mamma sig att göra ungersk mat när hon var ihop med syrrans pappa.
Som tur är slutade mamma aldrig göra dessa rätter och även jag växte upp med en massa ungerska maträtter. En rätt som jag minns, men jag har för mig att jag inte gillade när jag var liten var denna. Färsfylld vit paprika och som tur är så gillade jag de nu. Man kan ju egentligen använda vilken som helst men den vita är lite sötare än de andra.
Och jag tänkte dela med mig lite av detta recept. Nu free stylar jag alltid när jag lagar mat och lägger till mina egna smaker så ni får helt enkelt själva ta efter hur mycket ni vill ha.
Man blandar färs med ett ägg och en liten del ris och kryddar efter egen önskan ( jag hade salt, svart peppar, basilika, cayenne peppar & chili örtsalt) . Jag hackade ner lite jalapenp också då jag älskar stark mat.
Du skär toppen av paprikan och tömmer ut kärnhuset. Sedan fyller du paprikan med färsen. Under tiden har du kokat upp en kastrull med vatten. I denna kastrull lägger du de fyllda parikorna och låter dem puttra i ca 10-15 minuter.
Under tiden skär du en gul lök i bitar och steker detta med 2 krossade vitlökflyftor. Sen slänger du ner en burk krossade tomater med löken och kryddar med salt och peppar och sambalojek. Blanda i 2 dl creme fraiche.
När paprikorna är färdiga tar du upp dem och lägger dem i en ungsform och häller över tomat & lök såsen. Sen in i ungnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Servera med en sallad.
Oerhört gott, nyttigt och lätt att göra.
Bon apetit /Annellisaa